Rajčata nakrájejte na plátky a povařte v mikrovlnné troubě při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte a nakrájejte.
Do mělké nádoby vhodné do mikrovlnné trouby přidejte olej, česnek a cibuli a vařte 3–4 minuty při 750 W.
Přidejte rajský protlak, nakrájená rajčata a najemno nakrájenou mrkev, zakryjte a vařte 4–5 minut při 750 W. Vmíchejte cukr.
Opět zakryjte a vařte 8–10 minut při 750 W.
Míchejte, dokud není směs zcela spojená. Vlijte do zeleninového nebo kuřecího vývaru a vařte nezakryté 5–6 minut při 750 W.
Pro zpestření:
Přidejte několik lístků čerstvé bazalky a trochu pepře, nebo těsně před podáváním do polévky přidejte trochu míchaných vajec.
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny
1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
2. Nyní máme základní těsto na bábovku…
více o Jednoduchá hrnková bábovka
Smíchejte obě hořčice, med, drcené ořechy a olivový a ořechový olej.
Camembert nařízněte do kříže a obalte v zálivce,…
více o Salát s grilovaným sýrem II.