Rajčata nakrájejte na plátky a povařte v mikrovlnné troubě při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte a nakrájejte.
Do mělké nádoby vhodné do mikrovlnné trouby přidejte olej, česnek a cibuli a vařte 3–4 minuty při 750 W.
Přidejte rajský protlak, nakrájená rajčata a najemno nakrájenou mrkev, zakryjte a vařte 4–5 minut při 750 W. Vmíchejte cukr.
Opět zakryjte a vařte 8–10 minut při 750 W.
Míchejte, dokud není směs zcela spojená. Vlijte do zeleninového nebo kuřecího vývaru a vařte nezakryté 5–6 minut při 750 W.
Pro zpestření:
Přidejte několik lístků čerstvé bazalky a trochu pepře, nebo těsně před podáváním do polévky přidejte trochu míchaných vajec.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly