Na trošce oleje orestujeme nadrobno nakrájené, osolené a opepřené maso, ke kterému přidáme hořčici, kterou též orestujeme. Potom přilijeme 2 tompy (nebo lečo), kečup a dusíme skoro doměkka. Než maso zcela změkne, přidáme cibule nakrájené na kolečka, lžičku cukru, popřípadě dochutíme solí, vegetou, sojovou omáčkou a povaříme.
Směs by neměla být moc řidká, aby z topinek netekla. Opatrně s podléváním. Případně lák z jedné tompy lze použít na pozdější podlití.
Směs se může použít i jako hlavní jídlo s vařeným bramborem.
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujem na jemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
Všechny přísady smícháme. A dáme do vymazané mikrovlnkové nádoby. Vlníme asi 7 minut (podle síly mikrovlnky).
Místo…
více o Buchta rychlík (v mikrovlnce)