Na trošce oleje orestujeme nadrobno nakrájené, osolené a opepřené maso, ke kterému přidáme hořčici, kterou též orestujeme. Potom přilijeme 2 tompy (nebo lečo), kečup a dusíme skoro doměkka. Než maso zcela změkne, přidáme cibule nakrájené na kolečka, lžičku cukru, popřípadě dochutíme solí, vegetou, sojovou omáčkou a povaříme.
Směs by neměla být moc řidká, aby z topinek netekla. Opatrně s podléváním. Případně lák z jedné tompy lze použít na pozdější podlití.
Směs se může použít i jako hlavní jídlo s vařeným bramborem.
Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citrónové šťávy. Lehce…
více o Jablkový salát s ořechy
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na…
více o Piškotové řezy s jablky
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba…
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim…
více o Bramborové lívanečky s jablky
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme je 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme…
více o Vývar s masovými taštičkami