Na trošce oleje orestujeme nadrobno nakrájené, osolené a opepřené maso, ke kterému přidáme hořčici, kterou též orestujeme. Potom přilijeme 2 tompy (nebo lečo), kečup a dusíme skoro doměkka. Než maso zcela změkne, přidáme cibule nakrájené na kolečka, lžičku cukru, popřípadě dochutíme solí, vegetou, sojovou omáčkou a povaříme.
Směs by neměla být moc řidká, aby z topinek netekla. Opatrně s podléváním. Případně lák z jedné tompy lze použít na pozdější podlití.
Směs se může použít i jako hlavní jídlo s vařeným bramborem.
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Na oleji osmahneme kuřecí kousky, osolíme, opepříme, okořeníme kořením pěti vůní. Až maso změkne, přimícháme nakrájenou…
více o Kuřecí kousky s bramborákem
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem