Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, nivu nastrouháme nahrubo a kuličky hroznového vína nakrájíme na půlky a nasypeme do misky.
Na pánev nalijeme olej a maso osmažíme dozlatova, přilijeme celou šlehačku a poté přidáme nastrouhanou nivu. Niva se rozpustí a celé se to začne vařit. Poté přidáme hrášek s žampiony a nezapomínáme míchat. Asi po 5–10 minutách vaření omáčka začne tuhnout – to je dobře, poznáte to tak, že zůstává na vařečce a tolik nestéká. Omáčka je uvařená a čeká pouze na tortelliny.
Pokud máme tortelliny hotové, nasypeme je na pánev a smícháme s omáčkou. Před podáváním ještě jednou důkladně promícháme, jelikož omáčka stéká na dno pánve a my ji chceme mít na tortellinách (lepší je vařit omáčku déle, aby byla hustší). Každou porci posypeme nakrájeným hroznovým vínem.
Když máme málo nivy, lze nastavit taveným nebo jiným sýrem – kromě cihly, ta „trupelnatí“.
Místo tortellin můžeme použít jiné těstoviny, nejlepší jsou špagety. Omáčku nesolíme, jelikož niva je dostatečně slaná. Nezapomeňte dát první šlehačku a pak až nivu, jinak to strašně páchne.
Kuřecí prsíčka omyjeme, osolíme, opepříme a dáme do většího pekáčku. Na ně naklademe nakrájený pórek na kolečka. Na…
více o Kuřecí maso s nivovou omáčkou
Do mísy prosijeme 120 g mouky, přidáme 150 g cukru, 1 dcl mléka, oleje a žloutek. Ušleháme. Opatrně do směsi vmícháme…
více o Vanilkový dort se skořicí
Heru utřeme s cukrem a vejci do pěny. Přidáme mouku s kypřícím práškem a špetkou soli.Čokoládu a ořechy posekáme na…
více o Americké čokoládové cookies