Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, nivu nastrouháme nahrubo a kuličky hroznového vína nakrájíme na půlky a nasypeme do misky.
Na pánev nalijeme olej a maso osmažíme dozlatova, přilijeme celou šlehačku a poté přidáme nastrouhanou nivu. Niva se rozpustí a celé se to začne vařit. Poté přidáme hrášek s žampiony a nezapomínáme míchat. Asi po 5–10 minutách vaření omáčka začne tuhnout – to je dobře, poznáte to tak, že zůstává na vařečce a tolik nestéká. Omáčka je uvařená a čeká pouze na tortelliny.
Pokud máme tortelliny hotové, nasypeme je na pánev a smícháme s omáčkou. Před podáváním ještě jednou důkladně promícháme, jelikož omáčka stéká na dno pánve a my ji chceme mít na tortellinách (lepší je vařit omáčku déle, aby byla hustší). Každou porci posypeme nakrájeným hroznovým vínem.
Když máme málo nivy, lze nastavit taveným nebo jiným sýrem – kromě cihly, ta „trupelnatí“.
Místo tortellin můžeme použít jiné těstoviny, nejlepší jsou špagety. Omáčku nesolíme, jelikož niva je dostatečně slaná. Nezapomeňte dát první šlehačku a pak až nivu, jinak to strašně páchne.
Kuřecí prsíčka omyjeme, osolíme, opepříme a dáme do většího pekáčku. Na ně naklademe nakrájený pórek na kolečka. Na…
více o Kuřecí maso s nivovou omáčkou
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky