Mouku smícháme na válu se solí, přidáme kousky sádla a za postupného přilévání vody vytvoříme pevné těsto.
Důkladně těsto prohněteme, až je hladké a tvoří se bubliny.
V této fázi můžeme povrch těsta namastit, pak neprodyšně zabalit a uchovat v chladničce až 24 hodin k pozdějšímu využití. Před dalším zpracováním by však těsto mělo mít pokojovou teplotu.
Těsto rozdělíme na 12 dílků a na lehce pomoučeném válu rozválíme tenké placky. Placky opečeme na rozpálené suché plotýnce.
Chceme-li docílit chuti pravých kukuřičných tortil, použijeme místo jednoho šálku hladké mouky stejné množství mouky kukuřičné.
Tortilly nahřejeme v troubě nebo v mikrovlnné troubě. Když jsou teplé, naklademe na ně guacamole (přísady nakrájíme na…
více o Mexické placky Tortillas
Všechny přísady na těsto smícháme a vytvoříme vláčné těsto.
Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (cca 40 x 40…
více o Čokoládové kostky s polevou
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka