Mouku smícháme na válu se solí, přidáme kousky sádla a za postupného přilévání vody vytvoříme pevné těsto.
Důkladně těsto prohněteme, až je hladké a tvoří se bubliny.
V této fázi můžeme povrch těsta namastit, pak neprodyšně zabalit a uchovat v chladničce až 24 hodin k pozdějšímu využití. Před dalším zpracováním by však těsto mělo mít pokojovou teplotu.
Těsto rozdělíme na 12 dílků a na lehce pomoučeném válu rozválíme tenké placky. Placky opečeme na rozpálené suché plotýnce.
Chceme-li docílit chuti pravých kukuřičných tortil, použijeme místo jednoho šálku hladké mouky stejné množství mouky kukuřičné.
Tortilly nahřejeme v troubě nebo v mikrovlnné troubě. Když jsou teplé, naklademe na ně guacamole (přísady nakrájíme na…
více o Mexické placky Tortillas
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce