Mouku smícháme na válu se solí, přidáme kousky sádla a za postupného přilévání vody vytvoříme pevné těsto.
Důkladně těsto prohněteme, až je hladké a tvoří se bubliny.
V této fázi můžeme povrch těsta namastit, pak neprodyšně zabalit a uchovat v chladničce až 24 hodin k pozdějšímu využití. Před dalším zpracováním by však těsto mělo mít pokojovou teplotu.
Těsto rozdělíme na 12 dílků a na lehce pomoučeném válu rozválíme tenké placky. Placky opečeme na rozpálené suché plotýnce.
Chceme-li docílit chuti pravých kukuřičných tortil, použijeme místo jednoho šálku hladké mouky stejné množství mouky kukuřičné.
Tortilly nahřejeme v troubě nebo v mikrovlnné troubě. Když jsou teplé, naklademe na ně guacamole (přísady nakrájíme na…
více o Mexické placky Tortillas
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
V hrnci rozpustím máslo, přidám trochu dětské krupice. Při míchání současně nastrouhám trochu mrkve a celeru, přidám do…
více o Rychlá polévka s nudlemi
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky