Mouku smícháme na válu se solí, přidáme kousky sádla a za postupného přilévání vody vytvoříme pevné těsto.
Důkladně těsto prohněteme, až je hladké a tvoří se bubliny.
V této fázi můžeme povrch těsta namastit, pak neprodyšně zabalit a uchovat v chladničce až 24 hodin k pozdějšímu využití. Před dalším zpracováním by však těsto mělo mít pokojovou teplotu.
Těsto rozdělíme na 12 dílků a na lehce pomoučeném válu rozválíme tenké placky. Placky opečeme na rozpálené suché plotýnce.
Chceme-li docílit chuti pravých kukuřičných tortil, použijeme místo jednoho šálku hladké mouky stejné množství mouky kukuřičné.
Tortilly nahřejeme v troubě nebo v mikrovlnné troubě. Když jsou teplé, naklademe na ně guacamole (přísady nakrájíme na…
více o Mexické placky Tortillas
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit…
více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč