Mouku smícháme na válu se solí, přidáme kousky sádla a za postupného přilévání vody vytvoříme pevné těsto.
Důkladně těsto prohněteme, až je hladké a tvoří se bubliny.
V této fázi můžeme povrch těsta namastit, pak neprodyšně zabalit a uchovat v chladničce až 24 hodin k pozdějšímu využití. Před dalším zpracováním by však těsto mělo mít pokojovou teplotu.
Těsto rozdělíme na 12 dílků a na lehce pomoučeném válu rozválíme tenké placky. Placky opečeme na rozpálené suché plotýnce.
Chceme-li docílit chuti pravých kukuřičných tortil, použijeme místo jednoho šálku hladké mouky stejné množství mouky kukuřičné.
Tortilly nahřejeme v troubě nebo v mikrovlnné troubě. Když jsou teplé, naklademe na ně guacamole (přísady nakrájíme na…
více o Mexické placky Tortillas
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny…
více o Jablka se slaninou a brambory
Na oleji osmahneme kuřecí kousky, osolíme, opepříme, okořeníme kořením pěti vůní. Až maso změkne, přimícháme nakrájenou…
více o Kuřecí kousky s bramborákem
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na…
více o Smetanové brambory Michopulu