Brambory nakrájíme na malé kousíčky, smažíme na pánvi na mírném ohni (hodně oleje). Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, podle chuti lze pro vylepšení i papriku, sůl, pepř dle chuti. Smažíme až do měkka, ne do růžova! Necháme 5 minut zchladnout, přendáme z oleje do předem připravené mísy s rozmíchanými vejci. Zamícháme a rozlijeme na stejnou pánev se zbývajícím olejem. Otočení této 3 cm tlusté omelety: přiklopíme pánev mělkým talířem, otočit ji vzhůru nohama a sesuneme omeletu zpět na pánev. Smažíme tak akorát.
Na hotové poklademe plátkový sýr, nakrájíme na trojúhelníky a podáváme s majonézou – Španělé tomu říkají národní jídlo.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme,…
více o Brokolicová polévka s pórkem