Brambory nakrájíme na malé kousíčky, smažíme na pánvi na mírném ohni (hodně oleje). Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, podle chuti lze pro vylepšení i papriku, sůl, pepř dle chuti. Smažíme až do měkka, ne do růžova! Necháme 5 minut zchladnout, přendáme z oleje do předem připravené mísy s rozmíchanými vejci. Zamícháme a rozlijeme na stejnou pánev se zbývajícím olejem. Otočení této 3 cm tlusté omelety: přiklopíme pánev mělkým talířem, otočit ji vzhůru nohama a sesuneme omeletu zpět na pánev. Smažíme tak akorát.
Na hotové poklademe plátkový sýr, nakrájíme na trojúhelníky a podáváme s majonézou – Španělé tomu říkají národní jídlo.
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou