Brambory nakrájíme na malé kousíčky, smažíme na pánvi na mírném ohni (hodně oleje). Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, podle chuti lze pro vylepšení i papriku, sůl, pepř dle chuti. Smažíme až do měkka, ne do růžova! Necháme 5 minut zchladnout, přendáme z oleje do předem připravené mísy s rozmíchanými vejci. Zamícháme a rozlijeme na stejnou pánev se zbývajícím olejem. Otočení této 3 cm tlusté omelety: přiklopíme pánev mělkým talířem, otočit ji vzhůru nohama a sesuneme omeletu zpět na pánev. Smažíme tak akorát.
Na hotové poklademe plátkový sýr, nakrájíme na trojúhelníky a podáváme s majonézou – Španělé tomu říkají národní jídlo.
Mouku, máslo, cukr, žloutky, kokos a ořechy (podle potřeby i s trochou mléka) smícháme dohromady a vypracujeme hladké…
více o Bobánky k čaji či kávičce
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme…
více o Bábovka s čokoládovými kousky