Grilovací koření smícháme s trochou oleje a vytvoříme marinádu, kterou potřeme kuřecí maso. Maso není nutné dlouho marinovat, neboť sůl maso zbytečně vysouší. Takto připravené maso pečeme na 180 stupňů tak dlouho, aby zůstalo šťavnaté.Tortillu krátce opečeme z obou stran, opatrně, aby se nespálila. Na opečenou tortillu klademe tenké plátky grilovaného kuřete, plátky rajčat, listy ledového salátu a jiné zeleniny. Dobře zarolujeme a propíchneme koktejlovým párátkem. Takto připravenou tortillu můžeme podávat jako hlavní jídlo nebo nakrájenou na menší kousky jako jednohubku.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme…
více o Ořechová pomazánka na topinky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové