Tortilly plněné mletým masem s česnekovou smetanou
2.4
hodnoceno: 5
Příprava:90 minut
Porce:neuvedeno
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
Náplň do 4 tortill
1
ks
cibule
sůl
pepř mletý
500
g
mleté maso
hovězí nebo mix s vepřovým
250
g
rajčatové pyré
K posypání
rajčata
česnek
dle chuti
1
kelímek
zakysaná smetana
ledový salát
Postup přípravy receptu
Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Poté přidáme mleté maso, které osmažíme, osolíme a opepříme. Vlijeme rajčatové pyré, přiklopíme pokličkou a 30–60 minut dusíme, aby bylo maso měkké (občas promícháme) a rajčatová šťáva se z většiny vyvařila.
Tortilly krátce ohřejeme v mikrovlnce a potřeme zakysanou smetanou, do které jsme podle chuti prolisovali česnek a přidali trochu soli. Posypeme pokrájeným ledovým salátem, rajčetem (na kostičky) a přidáme mleté maso – bez šťávy. Zarolujeme a podáváme.
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví