Tortilly plněné mletým masem s česnekovou smetanou
2.4
hodnoceno: 5
Příprava:90 minut
Porce:neuvedeno
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
Náplň do 4 tortill
1
ks
cibule
sůl
pepř mletý
500
g
mleté maso
hovězí nebo mix s vepřovým
250
g
rajčatové pyré
K posypání
rajčata
česnek
dle chuti
1
kelímek
zakysaná smetana
ledový salát
Postup přípravy receptu
Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Poté přidáme mleté maso, které osmažíme, osolíme a opepříme. Vlijeme rajčatové pyré, přiklopíme pokličkou a 30–60 minut dusíme, aby bylo maso měkké (občas promícháme) a rajčatová šťáva se z většiny vyvařila.
Tortilly krátce ohřejeme v mikrovlnce a potřeme zakysanou smetanou, do které jsme podle chuti prolisovali česnek a přidali trochu soli. Posypeme pokrájeným ledovým salátem, rajčetem (na kostičky) a přidáme mleté maso – bez šťávy. Zarolujeme a podáváme.
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové