Tortilly plněné mletým masem s česnekovou smetanou
2.4
hodnoceno: 5
Příprava:90 minut
Porce:neuvedeno
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
Náplň do 4 tortill
1
ks
cibule
sůl
pepř mletý
500
g
mleté maso
hovězí nebo mix s vepřovým
250
g
rajčatové pyré
K posypání
rajčata
česnek
dle chuti
1
kelímek
zakysaná smetana
ledový salát
Postup přípravy receptu
Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Poté přidáme mleté maso, které osmažíme, osolíme a opepříme. Vlijeme rajčatové pyré, přiklopíme pokličkou a 30–60 minut dusíme, aby bylo maso měkké (občas promícháme) a rajčatová šťáva se z většiny vyvařila.
Tortilly krátce ohřejeme v mikrovlnce a potřeme zakysanou smetanou, do které jsme podle chuti prolisovali česnek a přidali trochu soli. Posypeme pokrájeným ledovým salátem, rajčetem (na kostičky) a přidáme mleté maso – bez šťávy. Zarolujeme a podáváme.
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete