Tortilly plněné mletým masem s česnekovou smetanou
2.4
hodnoceno: 5
Příprava:90 minut
Porce:neuvedeno
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
Náplň do 4 tortill
1
ks
cibule
sůl
pepř mletý
500
g
mleté maso
hovězí nebo mix s vepřovým
250
g
rajčatové pyré
K posypání
rajčata
česnek
dle chuti
1
kelímek
zakysaná smetana
ledový salát
Postup přípravy receptu
Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Poté přidáme mleté maso, které osmažíme, osolíme a opepříme. Vlijeme rajčatové pyré, přiklopíme pokličkou a 30–60 minut dusíme, aby bylo maso měkké (občas promícháme) a rajčatová šťáva se z většiny vyvařila.
Tortilly krátce ohřejeme v mikrovlnce a potřeme zakysanou smetanou, do které jsme podle chuti prolisovali česnek a přidali trochu soli. Posypeme pokrájeným ledovým salátem, rajčetem (na kostičky) a přidáme mleté maso – bez šťávy. Zarolujeme a podáváme.
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví
Losos zakoupený v supermarketu je již vykuchaný, zbavíme ho pouze ploutví, případně hlavy a rozkrojíme podél na 2 půlky…
více o Losos s bylinkovou omáčkou
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou