
3.75
Těsto na tortilly: Dáme si mouku do mísy, vložíme vodu, sádlo a sůl. Zaděláme těsto a smažíme na teflonové pánvi… více o Tortilly s kuřecím masem
Dresink: Prolisujeme či najemno nakrájíme česnek, přidáme čerstvou nasekanou bazalku, smícháme s majonézou, dle chuti… více o Tortilly s kuřecím masíčkem
Kuřecí maso omyjeme, osušíme, naložíme do marinády z těchto ingrediencí: olivový olej, sůl, pepř, grilovací koření.… více o Polníčkový salát s jahodami, kuřecím masem a sýrem feta
Záplava sladkých a voňavých červených plodů byla vždy předzvěstí léta, a to je nejspíš i další… Celý článek
Štrúdl patří k našim nejoblíbenějším moučníkům. A není divu. Je snadný na přípravu, rychle… Celý článek
Jsou rychlé, praktické, zdravé, a ještě k tomu výborně vypadají. Saláty do sklenice jsou… Celý článek
Grilování k teplým letním měsícům neodmyslitelně patří. Kdo by odolal masu lehce provoněnému… Celý článek
Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou do pěny. Do této hmoty přidáme mouku s práškem do… více o Obrácený koláč
Nejdříve oloupeme rajčata i papriky (krátce je ponoříme do vařící vody, papriky trochu déle). Pak je podusíme 5-7 minut… více o Fergese
Tvaroh smíchat s moukou, Herou a práškem do pečiva. Zpracovat na vále v hladké těsto, dát do ledničky na 1/2 hodiny.… více o Tvarohové šátečky
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné… více o Tvarované motané perníčky
Houby podusíme na másle s kmínem. Veku nakrájíme na plátky, vždy dva plátky spojíme s míchanými osolenými houbami.… více o Chudí rytíři s houbami
Celé bulvy červené řepy uvaříme ve vodě do měkka. Řepu oloupeme a nastrouháme na jemno (nebo pro pohodlné jako já i… více o Australská čokoládová buchta z červené řepy
Housku nakrájíme na malé kousky a zvlhčíme ji mlékem. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku , přidáme žampiony a… více o Lilek se žampionovou náplní
Arašídy (mohou a nemusí být solené) najemno nameleme. Je více variant, co k nim přidat. Buď tam dáme trochu másla.… více o Arašídová pomazánka – slaná
Nejdříve si připravíme nálev. Vodu s octem, kořením a cukrem svaříme a necháme 5 minut vařit na mírném ohni. Nálev… více o Pikantní čerti
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře… více o Babiččina chlebová polévka
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají… více o Kanec se šípkovou omáčkou
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, dáme do vody s octem, aby nečernaly. Pak postrouháme křen. Všechno smícháme a dle… více o Jablečný křen