Nakrájíme kuřecí maso na kostičky nebo plátky, okořeníme grilovacím kořením a osmažíme na cibulce a troše oleje. Ohřejeme krátce tortillu (nejlépe v mikrovlnce na asi 2 minuty v sáčku), doprostřed naneseme lžičkou proužek tatarky, zasypeme nasekanými rajčaty a zelím, přidáme maso, položíme na nej plátek sýra a tortillu zabalíme.
Dresink: Prolisujeme či najemno nakrájíme česnek, přidáme čerstvou nasekanou bazalku, smícháme s majonézou, dle chuti…
více o Tortilly s kuřecím masíčkem
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany