Dresink: Prolisujeme či najemno nakrájíme česnek, přidáme čerstvou nasekanou bazalku, smícháme s majonézou, dle chuti dosolíme a dopepříme.
Maso: Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na malé nudličky, osolíme, opepříme a na pánvi osmažíme.
Zelenina: Okurku a rajčátka nakrájíme a zelí nastrouháme na proužky.
Pak už jen zbývá dle návodu ohřát tortilly. Poté je potřeme dresinkem a kečupem, přidáme maso, zeleninu a zabalíme. Při balení je dobré použít alobal, aby tortilla držela pohromadě a nerozmotávala se.
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, potřeme hořčicí s rozmačkaným česnekem a posypeme grilovacím kořením…
více o Kotlety pečené v alobalu