Dresink: Prolisujeme či najemno nakrájíme česnek, přidáme čerstvou nasekanou bazalku, smícháme s majonézou, dle chuti dosolíme a dopepříme.
Maso: Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na malé nudličky, osolíme, opepříme a na pánvi osmažíme.
Zelenina: Okurku a rajčátka nakrájíme a zelí nastrouháme na proužky.
Pak už jen zbývá dle návodu ohřát tortilly. Poté je potřeme dresinkem a kečupem, přidáme maso, zeleninu a zabalíme. Při balení je dobré použít alobal, aby tortilla držela pohromadě a nerozmotávala se.
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená na tvrdo. Přidáme tavený sýr, majolku a hořčici…
více o Dobrá pomazánka na chlebíčky
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka