Nakrájíme zeleninu na kostičky a maso na nudličky.
Maso ochutíme solí, pepřem a orestujeme na pánvi.
Vyndáme hotové maso a na stejnou pánev dáme orestovat cibulku.
Po změknutí přidáme cuketu, po chvilce papriku a nakonec rajčata. Vše restujeme do okamžiku, kdy je zelenina změklá.
Poté směs osolíme a opepříme a promícháme.
Guacamole připravíme tak, že jedno zralé avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžící vydlabeme obsah. Vidličkou či šťouchadlem na brambory avokádo rozmačkáme. Přidáme cibulku, nakrájená rajčata, šťávu z limetky. Osolíme, opepříme.
Na suché pánvi ohřejeme tortilu a naplníme zeleninou a masem.
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky