Nakrájíme zeleninu na kostičky a maso na nudličky.
Maso ochutíme solí, pepřem a orestujeme na pánvi.
Vyndáme hotové maso a na stejnou pánev dáme orestovat cibulku.
Po změknutí přidáme cuketu, po chvilce papriku a nakonec rajčata. Vše restujeme do okamžiku, kdy je zelenina změklá.
Poté směs osolíme a opepříme a promícháme.
Guacamole připravíme tak, že jedno zralé avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžící vydlabeme obsah. Vidličkou či šťouchadlem na brambory avokádo rozmačkáme. Přidáme cibulku, nakrájená rajčata, šťávu z limetky. Osolíme, opepříme.
Na suché pánvi ohřejeme tortilu a naplníme zeleninou a masem.
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany