Fazolová polévka Dopředu namočené fazole uvaříme skoro doměkka, přidáme na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev a… více o Fazolová polévka
Fazolová polévka Fazole necháme namočené ve vodě několik hodin. Ve stejné vodě je uvaříme, podle potřeby dolijeme vodu. Vaříme, až… více o Fazolová polévka
Polévka podle Monči Do ještě studené vody dáme bujón. Jakmile voda začne vařit, přidáme polévkové koření a mrkev. Až bude mrkev hotová,… více o Polévka podle Monči
8 nápadů, jak využít těsto na pizzu: Upéct z něj můžete slané… Jestli jste z těsta na pizzu dosud připravovali jen oblíbenou italskou specialitu, možná vás… Celý článek
7 potravin, díky kterým si můžete prodloužit mládí. Většinu z… Chcete být na světě do sta let? Nic není nemožné a můžete se o to alespoň pokusit. Stačí do… Celý článek
Jak přeměnit kuchyni na spojence v hubnutí? Zbavte se pokušení Vaše kuchyně může být jedním z největších nepřátel při snaze zhubnout. Ale můžete to snadno… Celý článek
Na začátku, nebo na konci vaření? Naučte se tři jednoduchá… Koření a bylinky jsou nezbytnou součástí každého dobrého jídla a správné načasování jejich… Celý článek
Ořechové řezy – bílkové Utřeme máslo s cukrem, ušleháme sníh z bílků a střídavě s moukou, práškem do pečiva a ořechy přidáme k máslové hmotě.… více o Ořechové řezy – bílkové
Sýrový ježek Utřeme máslo nebo rostlinný tuk se solí, zašleháme tvaroh, přidáme jemně sekanou cibuli a sladkou papriku. Necháme… více o Sýrový ježek
Špenátový závin se slaninou a sýrem Plech si vytřeme máslem, rozválíme si těsto a dáme ho na plech. Mezitím si uvaříme špenát. Poté rovnoměrně nanášíme… více o Špenátový závin se slaninou a sýrem
Kuskus s jablkem Jablko nastrouháme nahrubo, osladíme vanilkovým cukrem a povaříme společně s kořením (dle chuti; může být i koření na… více o Kuskus s jablkem
Sladko-pikantní marináda na maso Můžeme použít na jakékoli maso. Nejlépe kuřecí a vepřové. Množství je na cca 12-14 kuřecích spodních stehen. … více o Sladko-pikantní marináda na maso
Tortilla plněná kuřecím masem a… Grilovací koření smícháme s trochou oleje a vytvoříme marinádu,kterou potřeme kuřecí maso.Maso není nutné dlouho… více o Tortilla plněná kuřecím masem a ledovým salátem
Dort Ivančice Olej, vlažnou vodu, cukr a žloutky dobře zamícháme. Poté přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, kakao, nasekané… více o Dort Ivančice
Játra na víně s rýží Rýži uvařte podle návodu. Játra omyjte a osušte, anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli nasekejte na menší… více o Játra na víně s rýží
Senzační tiramisu bez náhražek Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve… více o Senzační tiramisu bez náhražek
Štrúdl s jablky Z mouky, vejce, vody a oleje připravíme těsto, které necháme v lednici na půl hodiny odpočinout. Mezitím si oloupeme… více o Štrúdl s jablky
Listové těsto dle časopisu F.O.O.D. I když jeho příprava není zrovna z rodu těch „hotovo za 15 minut“, přesto se čas věnovaný magické přeměně mouky a másla… více o Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
Marináda s čerstvými bylinkami a… Vše smíchejte v míse s olejem. Bylinky nemusíte trhat ani krájet, stačí je tam ponořit celé. Maso v marinádě nechte… více o Marináda s čerstvými bylinkami a medem