Nakrájenou cibuli na pánvi zesklovatíme a přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a lehce osmahneme. Přidáme najemno nakrájenou papriku, utřený česnek, mletou papriku, oregano, bazalku a pořádně promícháme. Vlijeme kečup a necháme chvíli podusit.
Nakrájenou veku nasucho mírně opečeme. Na opečenou veku dáme masovou směs, posypeme strouhaným sýrem a navrch dáme trochu strouhaného křenu. Podáváme teplé.
Toto je recept na tousty mého tatínka, mimochodem výborného kuchaře.
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny