2
Uvaříme těstoviny. Nakrájíme si cibuli a dáme ji na rozpálenou pánev s olivovým olejem. Chvilku necháme smažit. Potom… více o À la Carbonara
Z citrusů vykrájíme filety (okrájíme kůru a vyřežeme úhledné plátky). Do vyšlehané šlehačky lehce vmícháme majonézu,… více o Koktejl à la krevetáno
Rozválíme listové těsto na sílu zhruba 4–5 mm, položíme na plech a potřeme hořčicí (nejlepší je dijonská). Posypeme… více o Tarte à la tomate
Silvestr už klepe na dveře a mezi klasickými chlebíčky a jednohubkami se určitě blýsknou… Celý článek
Co se zbylou vánočkou nebo polámaným cukrovím? Zužitkujte je do posledního drobečku. Udělejte… Celý článek
Losos je ideální rybou pro tepelnou úpravu i konzumaci za syrova. Má příjemnou vůni, barvu i… Celý článek
Povánoční období bývá náročné na množství odpadu, který v tomto čase, více než kdy jindy,… Celý článek
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slijeme, dáme novou a uvaříme je do… více o Červené fazole s bazalkou
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku… více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku… více o Párky v rohlíku trochu jinak
V míse smícháme 110 g mouky, 2 vanilkové cukry, 150 g cukru a 2 žloutky. Ze 2 bílků ušleháme sníh se špetkou soli a… více o All exclusive s jahodami
Na oleji si orestujeme nahrubo pokrájenou cibuli, mrkev, petržel, celer a česnek, přidáme bobkový list, hřebíček,… více o Strouhaná bramboračka
Oloupeme 4 rajčata nakrájíme na malé kousky. Nadrobno nasekáme cibulku, kterou dáme zpěnit na pánev a připravíme si… více o Boloňské špagety extra
Mleté maso důkladně prohněťte se solí a pepřem. Můžete dochutit i worcesterskou omáčkou. Z masa vytvarujte plošší… více o Americký hamburger z vyzrálého hovězího
Banán vidličkou rozšmelcuju, přidám mlíčko a vločky. Stane se z toho lepivá hmota, ze které pak pomocí lžičky tvaruju… více o Superzdravé furtožerky
Dáme vařit vejce. Mezitím si nakrájíme na menší kostičky rajčata, salám i sýr. Po uvaření a vystydnutí vajec pokrájíme… více o Rajčatový salát
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl… více o Žampionová krémová polévka
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.… více o Dědovy pikantní brambůrky
Syrovou bramboru nakrájenou na 1cm plátky dám na plech na pečící papír. Než se upečou orestuju mražené špenátové… více o Tuňákový steak, špenát, brambory