Veku nakrájíme na plátky jako na chlebíčky. Buď je opečeme na tuku z obou stran, nebo v topinkovači. Na pánev nalijeme dvě rozkvedlaná vejce, posolíme, opepříme a do ještě syrového vejce naskládáme veky. Na pánev o průměru 28 cm se jich vejde 6 ks. Zapékáme, dokud nejsou vejce hotová. Potom odstavíme a dřevěnou měchačkou nebo nějakou špachtlí či nožem okrojíme okolo vek. Tvary jsou nepravidelné. Potřeme hořčicí a obložíme cibulí nakrájenou na kolečka – kruhy, okurkou a posypeme buď pálivou nebo sladkou paprikou.
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Žloutky s cukrem šleháme metličkami cca 1 min. Přidáme rozemleté ořechy, dobře promícháme a lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Oříšková roláda s tvarohem
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky