Veku nakrájíme na plátky jako na chlebíčky. Buď je opečeme na tuku z obou stran, nebo v topinkovači. Na pánev nalijeme dvě rozkvedlaná vejce, posolíme, opepříme a do ještě syrového vejce naskládáme veky. Na pánev o průměru 28 cm se jich vejde 6 ks. Zapékáme, dokud nejsou vejce hotová. Potom odstavíme a dřevěnou měchačkou nebo nějakou špachtlí či nožem okrojíme okolo vek. Tvary jsou nepravidelné. Potřeme hořčicí a obložíme cibulí nakrájenou na kolečka – kruhy, okurkou a posypeme buď pálivou nebo sladkou paprikou.
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Misku vyložíme potravinovou fólií. Dětské sušenky nadrobíme a smícháme s troškou rozpuštěného másla. Tuto drobenku dáme…
více o Batolecí ovocný cheesecake
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec
Z cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek, přidáme k mouce s vejcem a se špetkou soli, necháme na teplém místě vykynout.…
více o Kynuté "pěchavičkové" knedlíky