Veku nakrájíme na plátky jako na chlebíčky. Buď je opečeme na tuku z obou stran, nebo v topinkovači. Na pánev nalijeme dvě rozkvedlaná vejce, posolíme, opepříme a do ještě syrového vejce naskládáme veky. Na pánev o průměru 28 cm se jich vejde 6 ks. Zapékáme, dokud nejsou vejce hotová. Potom odstavíme a dřevěnou měchačkou nebo nějakou špachtlí či nožem okrojíme okolo vek. Tvary jsou nepravidelné. Potřeme hořčicí a obložíme cibulí nakrájenou na kolečka – kruhy, okurkou a posypeme buď pálivou nebo sladkou paprikou.
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše…
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem