Veku nakrájíme na plátky jako na chlebíčky. Buď je opečeme na tuku z obou stran, nebo v topinkovači. Na pánev nalijeme dvě rozkvedlaná vejce, posolíme, opepříme a do ještě syrového vejce naskládáme veky. Na pánev o průměru 28 cm se jich vejde 6 ks. Zapékáme, dokud nejsou vejce hotová. Potom odstavíme a dřevěnou měchačkou nebo nějakou špachtlí či nožem okrojíme okolo vek. Tvary jsou nepravidelné. Potřeme hořčicí a obložíme cibulí nakrájenou na kolečka – kruhy, okurkou a posypeme buď pálivou nebo sladkou paprikou.
Maso vymícháme spolu s vejcem, kořením a 1 dl vody. Zahustíme zelím a strouhankou a vytvarujeme hladké kulaté placičky,…
více o Sekane znojemske biftecky
Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do…
více o Kuře po myslivecku s rýží