Tradiční sodový chléb – Soda Bread

4

hodnoceno: 3
Příprava: 50 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 0,8
      lžička sůl
    • 3,5
      hrnek hladká mouka
    • 1
      balíček rozinky
    • 2
      lžíce kmín
    • 1,5
      hrnek podmáslí
    • 1
      lžička jedlá soda

Postup přípravy receptu

  • Ze všech přísad vypracujte těsto. Můžete z něj udělat větší bochníček, vložit ho do chlebíčkové formy nebo vytvarovat několik menších bochánků, které se na povrchu nařezávají do kříže. Troubu předehřejte na 250 °C a chléb dejte péci, až kůrka hezky zezlátne a zpevní.
  • Chléb je hotový za 25 až 35 minut podle velikosti, když na poklep takzvaně zvoní.
Zařazení: Pečiva

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.