
4
Banány rozmícháme s tukem, přidáme ostatní suroviny, nakonec mouku a zamícháme, popřípadě mixujeme. Potom nalijeme na… více o Banana Bread
V míse smícháme suché přísady. Oddělíme bílky od žloutků a bílky ušleháme do tuha. K suchým přísadám přidáme olej,… více o Tradiční belgické vafle
Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku… více o Tradiční český trdelník
Každé dítě ví, že plody by se neměly trhat zelené. V případě vlašských ořechů to ale tak úplně… Celý článek
Krátká třešňová sezóna je v plném proudu a třešně se musí zpracovat snad ještě rychleji než… Celý článek
Pečený sýr s bílou plísní není jen delikatesa pro milovníky sýrů. Můžete ho proměnit v… Celý článek
Cestování letadlem může být pro mnohé dost stresující. A co teprve s prázdným žaludkem! Pokud… Celý článek
- tvaroh, cukr, heru a žloutky utřeme - z bílků uděláme sníh - přidáme sníh, prášek do pečiva a mouku - vše smícháme… více o Tvarohová bábovka
Chleba rozkrájíme na kostičky, párek na kolečka, cibuli nadrobno a Hermelín na tenké plátky. Chleba opékáme na tuku,… více o Hladový dorostenec
Do vařící vody dáme ocet a sůl, pak opatrně přímo nad kastrolkem rozklepneme vejce a povaříme dle vlastního uvážení,… více o Nezdravá snídaně po arabsku
Lístkové těsto rozdělíme na 2 poloviny, první rozválíme a přeneseme na plech vypláchnutý studenou vodou. Těsto potřeme… více o Rychlé řezy s jablky
Všechny přísady smícháme v husté těsto, z kterého vyvalíme tyčinky, ty zatočíme a konce přitiskneme. Pečeme na suchém… více o Tvarohové preclíčky
Na oleji uděláme klasické topinky a přendáme na talíř. Na tu samou pánev dáme na kolečka nakrájenou cibuli, nadrobno… více o Pálivá topinka s cibulkou
Maso nakrájíme na kostky. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nasekanou pažitku, maso a opečeme… více o Hornický guláš
Všechny ingredience dát do mísy, míchat v půlhodinových intervalech a přikrývat (například talířem). Po 3-4 hodinách… více o Rychlé okurky
Z bílku ušleháme sníh. Smícháme žloutek, mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko a olej, pořádně promícháme. Nakonec… více o Domácí Brumíci
Na rozpáleném oleji si ve větší pánvi orestujeme nejdřív papriku a žampiony. Pak přidáme ostatní zeleninu, dochutíme,… více o Zeleninová pánev
45min. kynout bez zrní, 3hod. se zrním, 15min. 220 - 250 stupňů, 20 - 30min. 200 stupňů. více o Chleba z žitného kvásku
1. Ve vodní lázni rozehřejeme na kousky nakrájenou čokoládu, poté přidáme na kousky pokrájené máslo, které necháme v… více o Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)