3.2
Z poloviny mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Zbylé mléko smícháme s rozpuštěným tukem, zamícháme s kváskem, žloutky… více o Staročeský trdelník
Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku… více o Tradiční český trdelník
Ohřejeme 250 ml mléka,přidáme cukr krupici(asi jedna lžička),nadlolíme jednu kostku droždí.Čekáme 10 min. než kvásek… více o Výborný domácí trdelník
Kromě sněhu s sebou svatý Martin kolem 11. listopadu každoročně přiváží i tradiční hody a… Celý článek
Stejně jako si nedokážeme představit Vánoce bez smaženého kapra se salátem a Velikonoce bez… Celý článek
Zatímco kuchaři po celém světě na něj nedají dopustit kvůli chuti, naše babičky na něj pěly… Celý článek
Podzimní chladné počasí je tu a láká k tomu, aby si člověk po celém dni zalezl večer pod deku.… Celý článek
- špagety uvaříme - cibuli nakrájíme na kostičky - osmažíme na tuku dozlatova - přidáme maso, rajčatový protlak a… více o Boloňské špagety
Na rozpáleném oleji do měkka osmažíme maso nakrájené na kousíčky. Opepříme, přidáme nastrouhanou nivu a roztavíme.… více o Pikantní kuřecí s nivou
Ze 4 bílků vyšleháme tuhý sníh, osladíme. Žloutky také vyšleháme a smícháme s bílkem a obarvíme kakaem. Vlejeme na… více o Šlehačková roláda
Cizrnu přelijeme studenou vodou a necháme nejméně 12 hodin nabobtnat. Pak cizrnu dáme do velkého hrnce a prudce vaříme… více o Hummus
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1… více o Amolety z kynutého těsta
Vytvořit kvásek,vypracovat těsto a nakonec přidat máslo a rum a opět vypracovat.Vykynuté těsto jednou srazit a necháme… více o Koblihy
Tuňáka slijeme, důkladně promícháme s ricottou, parmezánem, vejcem a trochou čerstvě nasekané petrželky, zahustíme… více o Báječné tuňákové placičky s ricottou
Na rozpáleném oleji si ve větší pánvi orestujeme nejdřív papriku a žampiony. Pak přidáme ostatní zeleninu, dochutíme,… více o Zeleninová pánev
Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky,které osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté maso osmahneme do… více o Dušená hovězí kližka
Kulatou skleněnou či porcelánovou misku cca 0,75 l vymažeme máslem a vysypeme kokosem. V druhé misce smícháme všechny… více o Rychlá buchta z mikrovlnky
Na troše olivového oleje osmahnu předem naložené maso (houbové koření, 3 stroužky česneku, trocha Podravky pikant),… více o Houbové rizoto s kuřecím masem
Salát, rajčata a okurku nakrájíme na kostky, přisypeme kukuřici a promícháme. Do jogurtu přidáme vrchovatou čajovou… více o Jednoduše dobrý salát