Trdelník Do misky dáme mouku, rozpuštěné máslo, práškový cukr, vejce a špetku soli. Připravíme si kvásek (do zahřátého mléka… více o Trdelník
Staročeský trdelník Z poloviny mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Zbylé mléko smícháme s rozpuštěným tukem, zamícháme s kváskem, žloutky… více o Staročeský trdelník
Tradiční český trdelník Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku… více o Tradiční český trdelník
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření Lahodný smrkový sirup užívali už naši předkové na řadu neduhů. Můžete ho pít nejen pro jeho… Celý článek
Odhalte konečně tajemství alobalu. Opravdu záleží na tom, jestli… Hliníkovou fólii neboli alobal používáme už víc než sto let a stal se samozřejmou a oblíbenou… Celý článek
Medvědí česnek: 5 způsobů, jak ho můžete uchovat i po sezoně Je vám líto, že medvědí česnek, který v dubnu natrháte, si užijete jen na jaře? Pokud vám v… Celý článek
Pampelišky nejsou dobré jen na med a sirup! Vyzkoušejte… Někdo je považuje za otravný plevel, někdo zase za úžasnou surovinu, která se dá výborně… Celý článek
Kyjevský kotlet Kuřecí prsíčka rozřízneme naplocho, abychom získali velké řízky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a na každý položíme… více o Kyjevský kotlet
PRIMA lehký bramborový salát Brambory zatepla nakrájíme na silnější plátky a dáme do mísy. Zbytek smícháme odděleně a vmísíme do brambor. více o PRIMA lehký bramborový salát
Koláč plný máku Vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, jeden položíme na vymazaný y vysypaný plech. Poklademe polovinou makové směsi,… více o Koláč plný máku
Rohlíky na ráno Droždí rozmícháme s cukrem dokud se nerozpustí na kaši. Do mísy dáme mouku, 1/4 l vody, droždí, sůl. Vypracujeme těsto … více o Rohlíky na ráno
Vanilková zmrzlina Mléko a smetanu necháme projít lehce varem, přidáme vanilkový lusk, který přepůlíme a nožem vsypeme semínka, přiklopíme… více o Vanilková zmrzlina
Medovo-griotková marináda Vše smícháme a naložíme kuřecí křidélka. Místo nich se dá použít jakékoli maso. více o Medovo-griotková marináda
Babiččiny papriky v rajské Omyjeme, očistíme papriky a odkrojíme u stopky. Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na oleji zesklovatět. Rohlíky,… více o Babiččiny papriky v rajské
Kapr na povidlech a mandlích s… Osolené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme půl hodiny odležet v chladu. Pak obalíme v mouce a poté ve… více o Kapr na povidlech a mandlích s teplým bramborovým salátem
Roláda z mletého masa Mleté maso, mléko a podravku smícháme a dáme odležet na 1 den do ledničky(jinak to není ono). Druhý den, si připravíme… více o Roláda z mletého masa
Čertovská omáčka Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme na nudličky nakrájené papriky, cibuli, feferonky. Dále… více o Čertovská omáčka
Bramborová omeleta Na pánvi rozpálíme větší množství oleje, přihodíme na kostičky nakrájené syrové brambory, které osolíme, okmínujeme a… více o Bramborová omeleta
Hula hula řezy Připravíme buď na kupovaný piškotový korpus a nebo si piškot upečeme. Do uzavíratelné misky strčíme všechny… více o Hula hula řezy