Trdelník Do misky dáme mouku, rozpuštěné máslo, práškový cukr, vejce a špetku soli. Připravíme si kvásek (do zahřátého mléka… více o Trdelník
Staročeský trdelník Z poloviny mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Zbylé mléko smícháme s rozpuštěným tukem, zamícháme s kváskem, žloutky… více o Staročeský trdelník
Tradiční český trdelník Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku… více o Tradiční český trdelník
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché… Když dnes mluvíme o rostlinné kuchyni, málokdo si vzpomene na ženu, která ji provozovala už… Celý článek
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i… Jsou krásné, dobré a máte-li v sobě jen trochu kreativního ducha, tak vás bude jejich příprava… Celý článek
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z… Slyšeli jste někdy o pokrmu s anglickým názvem One-Pot Baked Spaghetti? Toto jednoduché jídlo… Celý článek
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit? Rýže má neprávem punc přílohy, kterou ve varném sáčku hodíte do vody a nic na ní nezkazíte.… Celý článek
Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem Maso opereme, osušíme ubrouskem a nakrojíme kapsu. Opereme bazalku, jemně ji osušíme. Otrháme lístky a rozdělíme je na… více o Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem
kralik na vine Omyté porce králíka potřeme solí a pepřem. Na rozehřátém oleji maso opečeme, přidáme majoránku, bobkový list, podlijeme… více o kralik na vine
Maso s čalamádou Plátky z krkovičky osolíme, opepříme, potřene hořčicí. Na takto připravené maso položíme plátek anglické slaniny,… více o Maso s čalamádou
Želva Nejprve si připravíme klasický pudink, který necháme vychladnout a přimícháme do něj tvaroh, dle vlastní chuti… více o Želva
Steak z hovězí svíčkové Svíčkovou očistíme od přebytečných blan a tuku, nakrájíme na steaky, pokud je maso řidší konzistence tak steak svážeme… více o Steak z hovězí svíčkové
Africké kuře Maso nakrájíme na malé řízečky, dáme do misky, osolíme a promneme s kořením, zakapeme citronovou šťávou a trochou oleje… více o Africké kuře
Moučník Nescafé Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, kakao, nescafé, cukr, vejce, mléko, olej, tuk a rum. Pořádně smícháme a dáme na… více o Moučník Nescafé
Lahodná čína Kuřecí plátky nakrájíme na čtvrtky, přidáme sůl,pepř,majoránku, porek,kečup,horčici,paprikové koření. necháme 5 minut a… více o Lahodná čína
Játra nakyselo Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Potom přidáme na kostičky nakrájená játra, opeříme,… více o Játra nakyselo
Patate alla carbonara (Brambory se… Postup Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi na másle orestujeme nakrájenou slaninu a přidáme brambory.… více o Patate alla carbonara (Brambory se slaninou)
Vepřové výpečky s červeným zelím Vepřové výpečky: Maso nakrájíme na větší kostky (asi 3 cm), osolíme, opepříme, pokmínujeme, potřeme česnekem. Cibuli… více o Vepřové výpečky s červeným zelím
Bramboráky sváteční Brambory nastrouháme na jemno a slijeme přebytečnou šťávu, přistrouháme ementál, cibuli a celer, rozklepneme vejce a… více o Bramboráky sváteční