Třené houskové knedlíky (nekynuté)

2.75

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      špetka sůl
    • 0,1
      l voda
    • 2
      ks vejce 1–2
    • 0,3
      l mléko
    • 0,5
      kg hrubá mouka
    • 3
      ks rohlík včerejší, nakrájené na kostky

Postup přípravy receptu

  • Do větší mísy dáme mouku, osolíme a přilijeme smíchané mléko, vodu a vejce. Mícháme, až těsto začne dělat bubliny. Housky nakrájíme na kostičky (babička je ještě pokapala rozpuštěným máslem, ale to já, přiznám se, nedělám) a vmícháme do těsta. Dáme vařit osolenou vodu do velkého hrnce. Těsto necháme stát cca 1/2 hodiny. Potom namočenýma rukama uděláme 2 nebo 3 knedlíky a zavaříme (jsou-li dva větší, potom cca 25 minut, pokud uděláme menší, pak stačí 15 minut). Po chvilce vaření je vařečkou nadzdvihneme ode dna, aby se nepřichytily. V půlce vaření je otočíme, aby se provařily stejnoměrně.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Podobné recepty

Použité suroviny: Hrubá mouka Mléko Rohlík Sůl Vejce Voda

Doporučujeme

Další doporučené recepty: