Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já měla plech s vyšším okrajem) zapéct na 10 minut. Pokud máme tresku mraženou, nejprve ji necháme rozmrazit.
Nahrubo nastrouháme mrkev, pórek nakrájíme na kolečka a oboje krátce osmahneme na troše másla. Rýži uvaříme, necháme vystydnout (nemusí být, ale lépe se pak vmíchává sýr), zamícháme do zeleniny a přidáme strouhaný sýr.
Tuto směs navrstvíme na filety a dáme na 20 minut zapéct do trouby.
Kuřecí čtvrtky omyjeme, potřeme česnekem, posypeme kmínem, grilovacím kořením a osmažíme v pánvi na oleji.
Poté vyndáme…
více o Kuřecí čtvrtky s rýží od Peti
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici