Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já měla plech s vyšším okrajem) zapéct na 10 minut. Pokud máme tresku mraženou, nejprve ji necháme rozmrazit.
Nahrubo nastrouháme mrkev, pórek nakrájíme na kolečka a oboje krátce osmahneme na troše másla. Rýži uvaříme, necháme vystydnout (nemusí být, ale lépe se pak vmíchává sýr), zamícháme do zeleniny a přidáme strouhaný sýr.
Tuto směs navrstvíme na filety a dáme na 20 minut zapéct do trouby.
Kuřecí čtvrtky omyjeme, potřeme česnekem, posypeme kmínem, grilovacím kořením a osmažíme v pánvi na oleji.
Poté vyndáme…
více o Kuřecí čtvrtky s rýží od Peti
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený…
více o Kuře na česneku s jablky
Bagety nakrájíme na kolečka a po obou stranách potřeme česnekovým olivovým olejem. Rozložíme na plech s pečícím papírem…
více o Zapečené bagety se sýrem
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,…
více o Hemenex v listovém těstu