Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já měla plech s vyšším okrajem) zapéct na 10 minut. Pokud máme tresku mraženou, nejprve ji necháme rozmrazit.
Nahrubo nastrouháme mrkev, pórek nakrájíme na kolečka a oboje krátce osmahneme na troše másla. Rýži uvaříme, necháme vystydnout (nemusí být, ale lépe se pak vmíchává sýr), zamícháme do zeleniny a přidáme strouhaný sýr.
Tuto směs navrstvíme na filety a dáme na 20 minut zapéct do trouby.
Kuřecí čtvrtky omyjeme, potřeme česnekem, posypeme kmínem, grilovacím kořením a osmažíme v pánvi na oleji.
Poté vyndáme…
více o Kuřecí čtvrtky s rýží od Peti
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění…
více o Čokoládová bábovka bez vajec
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině