Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já měla plech s vyšším okrajem) zapéct na 10 minut. Pokud máme tresku mraženou, nejprve ji necháme rozmrazit.
Nahrubo nastrouháme mrkev, pórek nakrájíme na kolečka a oboje krátce osmahneme na troše másla. Rýži uvaříme, necháme vystydnout (nemusí být, ale lépe se pak vmíchává sýr), zamícháme do zeleniny a přidáme strouhaný sýr.
Tuto směs navrstvíme na filety a dáme na 20 minut zapéct do trouby.
Kuřecí čtvrtky omyjeme, potřeme česnekem, posypeme kmínem, grilovacím kořením a osmažíme v pánvi na oleji.
Poté vyndáme…
více o Kuřecí čtvrtky s rýží od Peti
Vymícháme tuk, vejce, cukr, vanilku a vodu, přidáme ovesné vločky, mouku, sůl a sodu, a podle chuti přimícháme nasekané…
více o Keksy z ovesných vloček
Utřeme vejce s cukrem, přidáme ostatní suroviny, zpracujeme těsto a nakonec lehce vmícháme čokoládu a banány. Formičky…
více o Čokoládovo-banánové muffiny
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky