Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já měla plech s vyšším okrajem) zapéct na 10 minut. Pokud máme tresku mraženou, nejprve ji necháme rozmrazit.
Nahrubo nastrouháme mrkev, pórek nakrájíme na kolečka a oboje krátce osmahneme na troše másla. Rýži uvaříme, necháme vystydnout (nemusí být, ale lépe se pak vmíchává sýr), zamícháme do zeleniny a přidáme strouhaný sýr.
Tuto směs navrstvíme na filety a dáme na 20 minut zapéct do trouby.
Kuřecí čtvrtky omyjeme, potřeme česnekem, posypeme kmínem, grilovacím kořením a osmažíme v pánvi na oleji.
Poté vyndáme…
více o Kuřecí čtvrtky s rýží od Peti
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami