Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme olej, jogurt, vanilkové aroma a mouku s kypřidlem. Dobře promícháme a do těsta vmícháme tuhý sníh z bílků. Na závěr přidáme přímo do syrového těsta vypeckované třešně a mícháním všechny třešně těstem obalíme. Pak směs nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme žmolenkou umíchanou ze všech ingrediencí a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova.
Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečicím papírem a upečte – horkovzdušná trouba na 175…
více o Vláčný perník podle Moniky
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část…
více o Amorův jablečný řez (koláč)
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany