Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme olej, jogurt, vanilkové aroma a mouku s kypřidlem. Dobře promícháme a do těsta vmícháme tuhý sníh z bílků. Na závěr přidáme přímo do syrového těsta vypeckované třešně a mícháním všechny třešně těstem obalíme. Pak směs nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme žmolenkou umíchanou ze všech ingrediencí a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova.
Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečicím papírem a upečte – horkovzdušná trouba na 175…
více o Vláčný perník podle Moniky
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a…
více o Brokolicová polévka s brambory
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví