Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme olej, jogurt, vanilkové aroma a mouku s kypřidlem. Dobře promícháme a do těsta vmícháme tuhý sníh z bílků. Na závěr přidáme přímo do syrového těsta vypeckované třešně a mícháním všechny třešně těstem obalíme. Pak směs nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme žmolenkou umíchanou ze všech ingrediencí a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova.
Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečicím papírem a upečte – horkovzdušná trouba na 175…
více o Vláčný perník podle Moniky
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová