Třešně vypeckujeme. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme mouku, špetku soli a nakonec vmícháme sníh z bílků. Řídké těsto necháme chvíli odpočinout (cca 10 minut).
Potom ho lijeme na pánev vymaštěnou olejem. Povrch posypeme a opečeme jí z druhé strany. Podáváme sypanou moučkovým cukrem.
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá). Opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem