Do mléka nasypeme mouku a dobře rozšleháme, postupně přidáváme žloutky, sůl, cukr a rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Na větší pánvi rozpustíme máslo, na něj nalijeme část těsta – asi 0,5 cm na výšku a po obou stranách opečeme dočervena.
Upečené silné omelety dvěma vidličkami roztrháme na kousky, klademe jako hromádky na talíře, pocukrujeme a přelijeme zředěnou malinovou šťávou. Podáváme teplé.
Zapékací mísu si vymažeme máslem(sádlem) a vyložíme plátky slaniny - i boky mísy.
Vařené oloupané brambory rozmixujeme…
více o Bramborová bašta – zapečená
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany