Do mléka nasypeme mouku a dobře rozšleháme, postupně přidáváme žloutky, sůl, cukr a rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Na větší pánvi rozpustíme máslo, na něj nalijeme část těsta – asi 0,5 cm na výšku a po obou stranách opečeme dočervena.
Upečené silné omelety dvěma vidličkami roztrháme na kousky, klademe jako hromádky na talíře, pocukrujeme a přelijeme zředěnou malinovou šťávou. Podáváme teplé.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na pánvi osmažit maso, snažit se ho rozkouskovat. Jemně posypat povrch kari kořením, promíchat a
zalít 1 smetanou,…
více o Kari těstoviny s mletým masem
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku